Naročnik

Zasebni

Lokacija

Novi trg, Ljubjana

Površina

52,4 m2

Leto načrtovanja

2018

Date
O projektu

Izjemna lokacija obravnavanega prostora v starem mestnem jedru Ljubljane je dopuščala rabo prostora za več namenov. Prostor je zadnja leta služil kot fotografski atelje, na željo naročnikov pa smo ga zopet vrnili v njegovo prvotno bivanjsko funkcijo.

Meščansko stanovanje smo snovali za par s sodobnim načinom življenja, ki potrebuje delovni kotiček tudi v objemu svojega doma. K oblikovanju prostora pa smo pristopali previdno, s spoštljivostjo do historičnega ogrodja in umeščenosti samega objekta v prostor.

Tlorisno smo prostor razdelili na bivanjski prostor, spalnico in kopalnico. Vzdolž celotnega stanovanja se nahaja servisna linija v kateri najdemo kuhinjo in vgradne omare, ki v predelu dnevnega prostora služijo shrambi, v predelu spalnice shranjevanju oblačil, v kopalnici pa se prelevijo v minimalistično omarico za shranjevanje čistil in brisač. Zanimiv element v dnevno-bivalnem prostoru je kavč kombiniran z jedilno klopjo, ki skupaj s preostankom jedilne garniture tvori osrednji družabni prostor in omogoča razširitve v vse smeri. Spalnico se v primeru gostov zastre s sofisticirano pregradno zaveso, ki z vgradno omaro na nasprotni strani tvorita prehodni koridor do kopalnice. Elegantno zgodovinsko lupino stanovanja smo na željo naročnikov poudarili s subtilnim dizajnom v svetlih tonih, navidezno bogatih materialih in prefinjeno oblikovanim pohištvom, ki se rezultira v brezčasnem in elegantnem mestnem interierju.

Na naši strani uporabljamo piškotke za analitiko, vaših osebnih podatkov ne hranimo. Z nadaljnjo uporabo strani se s tem strinjate. več informacij

Spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (ang. cookies), da lahko izvajamo statistiko uporabe spletne strani. Na ta način izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo, ki nam hkrati omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani.

Zapri