Naročnik

Art Rebel 9

Lokacija

Poljanska cesta, Ljubljana

Površina

553 m2

Leto izvedbe

2017

Fotografije

Blaž Gutman

Date
O projektu

Novi poslovni prostori podjetja Art Rebel 9 v samem središču Ljubljane so zaposlenim ponudili rešitve za tisto, kar je bilo v prejšnjih pisarnah moteče: razdrobljen tloris skozi več nadstropij stare meščanske vile in poslednično slaba komunikacija med posameznimi timi znotraj podjetja. Glavno vodilo oblikovanja novih prostorov je bila želja investitorja po odprtem tlorisu, kjer bi bila komunikacija lažja in enostavnejša, obenem pa zagotovljena dovoljšnja mera miru in intime.


Oblikovanje prostora je torej izhajalo iz načina dela in komunikacije med različnimi timi v podjetju. V sicer odprtem tipu pisarn, ki omogoča hitrejše in učinkovitejše sporazumevanje med zaposlenimi, zagotavlja željeno zasebnost na delovnem mestu lebdeča zvočna in vizualna pregrada. Zavesa prostor sicer deli na manjše delovne prostore, ki pa ga zaradi premišljenega oblikovanja pohištvenih elementov vizualno ne razdrobi. Kontinuirano oblikovanje vijugaste luči, zavese in pregradnih omar, opazovalčevo oko popelje skozi prostor že ob samem vstopu vanj in mu oriše občutek globine in velikosti prostora.
Tlorisno je prostor organiziran glede na potrebe zaposlenih in specifičnosti njihovega dela. Dnevna svetloba je pri njihovem delu moteča, zato je skupni delovni prostor umeščen v osrednji del tlorisa, medtem ko se na obodu nizajo pisarne vodnilnih, sejna soba in servisni prostori.
Prostor je celostno povezan vse od poudarjenega vhoda preko stopnišča (staro stopnišče smo preoblekli v rumeno pohodno pločevino) z “rumeno nitjo” elementov, ki se v osrednjem delu manifestira v 50 metrov dolgi luči, katera se vije nad delovnimi mesti zaposlenih.


Star eksotičen parket je bil na željo naročnika popolnoma obnovljen, zaradi svojega posebnega in živahnega videza pa je narekoval kasnejšo izbiro barvne palete pohištva in ostalih oblikovalskih elementov, ki so v predelu delovnih mest precej nevtralni (zaradi motečih odbojev svetlobe prevladujeta nevtralni bela in siva barva), poudarki v prostoru pa so predvsem v rumenih in rdečih odtenkih, ki sta izhodiščni barvi celostne grafične podobe podjetja.
Fleksibilne instalacije na stropu, premična delovna mesta in skupni ozelenjeni ter barviti ‘’lounge’’ prostori omogočajo prilagoditve potrebam podjetja. Transformirajo se od skupnih prostorov, poligonov za testiranje novih tehnologij, showroom-a in spet nazaj do delovnih mest. Končna razigrana podoba pisarn tako predstavlja inovativno in kreativno vizijo podjetja.

Na naši strani uporabljamo piškotke za analitiko, vaših osebnih podatkov ne hranimo. Z nadaljnjo uporabo strani se s tem strinjate. več informacij

Spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (ang. cookies), da lahko izvajamo statistiko uporabe spletne strani. Na ta način izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo, ki nam hkrati omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani.

Zapri