Naročnik

Zasebni

Lokacija

Kranj, Slovenija

Površina

128 m2

Leto načrtovanja

2017

Date
O projektu

Na parceli hiše v Kranju je stala velika drvarnica, ki pa ni več služila svojemu namenu. Naročniki so želeli na njenem mestu urediti nadstrešek za avtomobile, letno kuhinjo in večnamenski prostor v nadstopju, ki bi se prilagajal potrebam naročnikov.

Pri zasnovi novega objekta smo izhajali iz obstoječega gabarita, ki pa smo ga nadomestili z novo konstrukcijo. Glavno vodilo oblikovanja je bil tipičen slovenski topler, ki je v spodnjem delu pretežno odprt, v nadstropju pa vizualno zaprt. Osrednji servisni del, ki je hkrati nosilni del, ločuje letno kuhinjo in prostor za druženje od garaže. V nadstropju se nahaja večnamenski prostor, ki se transformira glede na potrebe uporabnikov. S pomočjo premičnih sten se lahko pregradi, ko je to potrebno.

Končna podoba novega pomožnega objekta dopušča mnogo različic, ki so lahko vizualno različno odprte ali zaprte, vseeno pa se kljub razmeroma veliki kvadraturi vizualno podreja osrednjemu stanovanjskemu objektu.

Na naši strani uporabljamo piškotke za analitiko, vaših osebnih podatkov ne hranimo. Z nadaljnjo uporabo strani se s tem strinjate. več informacij

Spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (ang. cookies), da lahko izvajamo statistiko uporabe spletne strani. Na ta način izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo, ki nam hkrati omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani.

Zapri