Naročnik

Zasebni

Lokacija

Prešernov trg, Ljubljana

Površina

52,2 m2

Leto načrtovanja

2016

Date
O projektu

Stanovanje v samem središču Ljubljane, natančneje na Prešernovem trgu, je bilo v osnovi zasnovano za namene turističnega oddajanja zaradi svoje izjemne lokacije. Staro meščansko stanovanje sestavlja osrednji prostor in ločena kopalnica, pogledi pa se skozi repetitivna okna odpirajo proti grajskemu griču, Ljubljanici, Prešernovemu trgu in Čopovi ulici.


Nova tlorisna zasnova stanovanja je v grobem deljena na dva dela: na dnevni in nekoliko dvignjen spalni del. Posebnost interierja je »lebdeča« kuhinja, ki sloni na podestu in ločuje dnevni in spalni del stanovanja. Po zgledu in tipologiji starih meščanskih stanovanj je omogočeno kroženje skozi različne dele prostora.


Panoramski razgled, ki ga omogočajo ponavljajoča se okna v prostoru smo prenesli v oblikovno podobo stanovanja s pomočjo stenske grafike, kjer so označeni posamezni pogledi skozi vsako okno in najpomembnejše ljubljanske znamenitosti v tisti smeri – na ta način dobi obiskovalec orientacijo mesta že ob prvem stiku z mestom v zavetju svojega začasnega domovanja.

Na naši strani uporabljamo piškotke za analitiko, vaših osebnih podatkov ne hranimo. Z nadaljnjo uporabo strani se s tem strinjate. več informacij

Spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (ang. cookies), da lahko izvajamo statistiko uporabe spletne strani. Na ta način izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo, ki nam hkrati omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani.

Zapri