Naročnik

Občina Pivka

Lokacija

Pivka

Površina

682 m2

Leto načrtovanja

2019

Fotografija

Blaž Gutman

Leto izvedbe

2021

Date
O projektu

Prej večkrat razdeljen in pregrajen prostor smo obravnavali kot celoto in ga tako oblikovali kot del ene zgodbe. Razporeditev nam je omogočila vsebinsko delitev na 3 oz. 4 dele, kjer skozi prostor, didaktične in multimedijske vsebine predstavljamo zveri na območju Dinaridov, njihov habitat ter druge povezane teme. V uvodu, kjer se spoznamo z glavnimi tremi akterji razstave počasi nakažemo gozdni rob, ki se nam na naslednjem koraku odpre v čudežni gozd – senzoričen prostor, kjer skozi življenski prostor treh zveri raziskujemo povezane teme.

Prej grob, na prvi pogled precej industrijski prostor razstavnega prostora, konceptualno in oblikovno preraste gozd, vanj pa se naselijo živali. Skozi barve krošenj lahko opazujemo letne čase, vzporedno s tem pa se spreminja tudi didaktična vsebina. V različnih letnih časih smo seznanjeni s podrastjem, plodovi, gobami ter ostalimi prav tako za ekosistem pomembnimi prebivalci gozda.

V nadaljevanju projekta, bo razstava razširjena preko hodnika oz. Ceste, ki predstavlja grob prehod v ruralna in urbana območja prostora. Tu bo obiskovalec seznanjen z vsemi pastmi in nevarnostmi prometa za divje živali. Zadnji prostor tj. ruralni prostor z nakazanim urbanim prostorom v odaljenosti, bo predstavljal prostor sobivanja. V tem prostoru lahko obiskovalec kritično razmisli o predstavljeni tematiki in preveri svoje znanje.

Razstava ponuja široko zastavljene vsebine, ki so predstavljene primerno za različne generacije – poučne vsebine predstavi tako na lahkoten in igriv kot tudi na poglobljen ter strokoven način.

Na naši strani uporabljamo piškotke za analitiko, vaših osebnih podatkov ne hranimo. Z nadaljnjo uporabo strani se s tem strinjate. več informacij

Spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (ang. cookies), da lahko izvajamo statistiko uporabe spletne strani. Na ta način izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo, ki nam hkrati omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani.

Zapri