Naročnik

Joga studio Anamaya

Lokacija

Brežice

Površina

108 m2

Leto načrtovanja

2019

Sodelavci

Sanja Milojević, abs. arh.

Date
O projektu

Pristop k oblikovanju joga studia je, bolj kot iz vidne percepcije, izhajal iz giba telesa, stanja duha in prvinske taktilnosti. Vizualna podoba predstavlja zgolj utelešenost teh izhodišč in ne le scenografije brez materialne ter konstrukcijske pristnosti. Prostoru smo želeli vdahniti plastičnost skozi izbiro materialov, zasnovana pot skozi prostor obiskovalca poveže s telesom, naravni elementi zelenja pa obiskovalca popeljejo v umirjeno stanje duha.

Ob vhodu obiskovalčevo oko najprej prepozna osvetljeno zeleno oazo, ki predstavlja bariero med čajnico in joga studiem, po drugi strani pa prostora čutno povezuje. Pogledi v joga studio so zastrti z ogledali, ki stojijo v steklenjaku in na premišljen način preprečujejo poglede v studio ter navidezno podaljšujejo prostor. Okvirji vzdolž stene studia in čajnice prostor poenotijo in povežejo – enkrat služijo kot sedišča, drugič kot shramba, spet tretjič kot izložba naravnih izdelkov v dodatni ponudbi. Prehod iz čajnice v joga studio je po vzoru vzhodnih filozofij zaznamovan s težkimi vrati in stopnico, preko katere obiskovalec prestopi v drugo mentalno stanje.

Na naši strani uporabljamo piškotke za analitiko, vaših osebnih podatkov ne hranimo. Z nadaljnjo uporabo strani se s tem strinjate. več informacij

Spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (ang. cookies), da lahko izvajamo statistiko uporabe spletne strani. Na ta način izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo, ki nam hkrati omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani.

Zapri