Poli petke

V sodelovanju s podjetjema Art Rebel 9 in RSN Media smo za naročnika Perutnino Ptuj oblikovali prizorišče za kampanjo VR Poli petke. Kampanja je vključevala doživetje z novo VR tehnologijo, spletno aktivacijo in nagradno igro, v osrčju kampanje pa je bil Poli ambasador Luka Dončić.

V dveh mesecih je bilo potrebno kampanjo izvesti v 4 državah na skupaj 14 lokacijah, zato je bilo eno glavnih vodil pri oblikovanju premičnega paviljona njegova fleksibilnost, lahek transport in hitra postavitev na različnih prizoriščih. Oblikovali smo prizorišče, ki vizualno privablja mimoidoče in oblikovno referira na košarkarsko igrišče s košem, ki pa so ga v našem primeru zamenjali trije 75-palični zasloni. V konstrukcijo “košarkarskega koša” smo umestili računalnik in vso pripadajočo opremo potrebno za izvedbo VR igre. Pri igri se je igralec najprej seznanil z VR okoljem, nato pa je imel na voljo dve minuti časa, da doseže čim več košev. Žoge je virtualno pobiral iz stojala, ki je oblikovno spominjal na stojalo za košarkarske žoge. Na TV zaslonih so lahko mimoidoči opazovali igralčevo spretnost metanja na koš, ob koncu igre pa se je v virtualni realnosti prikazal animiran Luka Dončić, ki je igralcu nastavil dlan za “petko”. Število “petk” je v resnici zaznal tudi sam Luka Dončić, saj so zanj razvili posebno Apple Watch aplikacijo. Kampanja je imela tudi dobrodelno noto, saj so se vse prejete VR petke pretvorile v darilne pakete košarkarskih žog, ki jih je Perutnina Ptuj podarila izžrebanim osnovnim šolam.

Pri izvedbi paviljona smo tesno sodelovali s podjetjem RSN media, ki so izdelali opremo prizorišča in seveda podjetjem Art Rebel 9, ki je izkustveno kampanjo Poli petke zasnovalo in razvilo.

Ni komentarjev

Objavite komentar

Na naši strani uporabljamo piškotke za analitiko, vaših osebnih podatkov ne hranimo. Z nadaljnjo uporabo strani se s tem strinjate. več informacij

Spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (ang. cookies), da lahko izvajamo statistiko uporabe spletne strani. Na ta način izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo, ki nam hkrati omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani.

Zapri