Naročnik

Zasebni

Lokacija

Ljubljana

Površina

106,7 m2

Leto načrtovanja

2022

Fotografija

Blaž Gutman

Leto izvedbe

2023

Date
O projektu

Za štiričlansko družino smo oblikovali interier stanovanja v eni izmed ljubljanskih novogradenj. Oblikovno dovršeni objekti s svojimi svetlimi fasadami z dodatkom lesenih lamel, prostornimi terasami in minimalistično zasnovano zunanjo ureditvijo, so bili tudi odlična iztočnica za oblikovanje njihovega novega doma. Svetlost, zračnost in minimalizem, ki jih povezujeta skladnost oblikovanja, toplina in mehkoba so bile glavne oblikovne iztočnice interierja, kjer bodo lahko v polnosti zaživeli vsi najlepši družinski trenutki.
Predvidena tlorisna zasnova je v svojem bistvu naslovila vse funkcionalne potrebe, na željo bodočih stanovalcev pa smo v spalnico umestili še delovni kotiček, otroške sobe pa oblikovali na način, da bodo lahko z minimalnimi spremembani rasle skupaj z otroki.

Lesene lamele, ki se pojavljajo že na fasadah kompleksa smo uporabili kot glavni motiv oblikovanja tudi v interierju. Že takoj na vhodu obiskovalca kot topel objem pozdravi v tople odtenke lesa odeta predsoba. Preplet lesenih stenskih oblog in lamel, ki objamejo nekatere vogale v interierju, obiskovalca povabijo v drug prostor. Iz predsobe tako vstopimo v svetel dnevni prostor s kuhinjo in jedilnico, kjer se spretno prepletajo motivi lamel, kombinacija belega in lesenega po meri izdelanega pohištva ter tapiciranega pohištva v bež odtenkih. Bež tekstil služi kot mehka podlaga za sedežne garniture, blazine in preproge, kar prostoru daje občutek topline in udobja. Majhni kontrasti in skladnost barv tako ustvarjajo nežen in svetel interier.

Tlorisno je osrednji dnevni prostor zasnovan povezovalno, prostorna kuhinja s kuhinjskim otokom pa vključuje tudi manjši zajtrkovalni pult. Osrednji volumen, v katerem se nahajajo servisni prostori postane platno, kjer se prepleta kompozicija zlatih in bež detajlov, dopolnjenih z družinskimi fotografijami.

Zopet nas preplet lamel in lesenih oblog popelje okoli vogala v spalnico, ki je oblikovana izrazito minimalistično in tako brez nepotrebnega balasta postane prava oaza miru in počitka.
V kopalnici smo obstoječe elemente, kot so keramika, sanitarna oprema ipd., dopolnili s pohištvom v videzu lesa, ki prostoru vdahnejo več topline, obenem pa smo ga z načinom oblikovanja vizualno povezali s preostalim delom stanovaja.

Zlati detajli so v subtilnih poudarkih opazni skozi celoten interier, bodisi v obliki pohištvenih ročajev, luči, dodatkov ipd. in domu dodajo pridih elegance in brezčasnosti.
Končni rezultat je dom, kjer se prepletajo naravni materiali in prefinjen minimalizem, ki ustvarjajo čudovito podlago za nepozabne družinske trenutke in nove zgodbe.

Na naši strani uporabljamo piškotke za analitiko, vaših osebnih podatkov ne hranimo. Z nadaljnjo uporabo strani se s tem strinjate. več informacij

Spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (ang. cookies), da lahko izvajamo statistiko uporabe spletne strani. Na ta način izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo, ki nam hkrati omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani.

Zapri