Naročnik

Zasebni

Lokacija

Šiška, Ljubljana

Površina

78,4 m2

Leto načrtovanja

2018

Date
O projektu

Stanovanje mlade družine z razmeroma veliko tlorisno površino v enem izmed stanovanjskih blokov v Šiški je zaradi obstoječe razporeditve prostorov in dotrajane opreme na prvi pogled delovalo nekoliko zastarelo in utesnjeno. Naročniki so si zaželeli celostne prenove stanovanja, ki bi odražala duh sodobnega časa – skandinavski dizajn kot izhodišče za razmeroma nevtralne tone opreme, vendar z nekaj več prefinjenosti in elegance, ki pritiče mestnemu ambientu.
V želji po bolj odprtem dnevnem prostoru smo porušili steni, ki sta ločevali kuhinjo z jedilnico in dnevno sobo – na ta način smo dnevni prostor povezali v vizualno odprto celoto. Nekaj tlorisnih modifikacij so doživeli tudi preostali prostori, predvsem iz vidika izkoristka prostora z načrtovanjem drugačne razporeditve opreme.
Pri oblikovanju interierja smo izhajali iz razmeroma nevtralnih barvnih shem kot so odtenki sive, bele, bež, za otoplitev prostorov smo dodali nekaj malega lesa in kromirane dodatke, ki dodajo prostoru nekakšno uglajenost.

Na naši strani uporabljamo piškotke za analitiko, vaših osebnih podatkov ne hranimo. Z nadaljnjo uporabo strani se s tem strinjate. več informacij

Spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (ang. cookies), da lahko izvajamo statistiko uporabe spletne strani. Na ta način izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo, ki nam hkrati omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani.

Zapri