Naročnik

Zasebni

Lokacija

Cerknica, Slovenija

Površina

163 m2

Leto izvedbe

2018

Date
O projektu

Mala hiška na cerkniškem podeželju, ki je bila nekoč vikend, je postala stalno domovanje štiričlanske družine. Z leti je le-ta postala nekoliko tesna, zato se je družina odločila za njeno razširitev.

Pri snovanju prizidka je bila potreba posebna pazljivost, da ne bi sprva majhen podeželski objekt postal vizualno neprimeren za svojo okolico. V želji, da bi ohranili navidezno majhnost hiške, smo fasado razbili po plasteh oz. »layer-jih«, tako da se je iz nekoč vertikalne kompozicije spremenila v horizontalno. Paneli z lesenimi lamelami na fasadi so v nekaterih delih premični, omogočajo senčenje, poenotijo zunanji videz objekta, prav tako pa v kletnem prostoru predstavljajo oporo za rastlinje v obliki plezalk, ki bodo z leti še dodatno zakrile del objekta in omogočile naravno senčenje v letni kuhinji.

Tlorisna zasnova objekta je zaradi novega prizidka doživela nekaj manjših modifikacij tako v obstoječem delu kot tudi v samem prizidku. V pritličnem delu le-tega se nahaja kuhinja z jedilnico, v nadstropju pa dve otroški sobi, ena od njih ima tudi majhno galerijo, s katero se izkoristi prostor pod streho za spalni kotiček enega od otrok.

Pri oblikovanju interierja smo sledili željam naročnikov, ki so si želeli domačen podeželski ambient. Temu je sledila tudi izbira »toplih« materialov kot je les v najrazličnejših oblikah in barvah.

Na naši strani uporabljamo piškotke za analitiko, vaših osebnih podatkov ne hranimo. Z nadaljnjo uporabo strani se s tem strinjate. več informacij

Spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (ang. cookies), da lahko izvajamo statistiko uporabe spletne strani. Na ta način izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo, ki nam hkrati omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani.

Zapri