Client

Private

Location

Cerknica, Slovenia

Surface area

163 m2

Project year

2018

Date
About This Project

A small house in the Cerknica’s countryside, which was once a vacation home, became a permanent home for a family of four. Over the years their home become a bit tight, so the family has decided to expand it a little.

When designing an extension of the house, we had to make sure not to make the small rural house visually inappropriate for its surroundings. Desiring to preserve the seemingly small appearance of the house, we have shattered the facade by layers, so that the vertical composition was transformed into a horizontal. Panels with wooden lamellas on the facade are in some parts of the house transformable and allow shading, unify the exterior appearance of the building, as well they represent a support structure for climbing plants in the basement area, which will further conceal the part of the building over the years and provide natural shading in the outdoor kitchen.

A floor plan of the facility has experienced some minor modifications in the existing part due to the new house extension. In the ground floor of an extension there is a new kitchen with a dining room and two children’s rooms on the first floor, one of them also has a small gallery space right under the roof which can be used as a sleeping corner for one of the children.

While designing the interior, we followed the client’s wishes of local rural ambience. This was followed by the choice of “warm” materials such as wood in a wide variety of shapes and colours.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close